Operasi selepas kerja tadi menambahkan lagi koleksi haruan a.k.a jalak a.k.a dalak dan menjadi jalak ke-7 buat ku selepas mengcasting seorang diri sambil2 menunggu si krist sampai. Hari ni juga menjadi rekod aku menjalak menggunakan sp, ternyata sp juga berkesan untuk jalak. Cuma halangan rumpai menjadi penyebab utama dimana kawasan2 tertentu sp ini tidak dapat dipersembahkan dengan sebaiknya. walaupun saiz curut ok la juga daripada tiada langsung memandangkan sudah lama joran ku tidak gasak jalak. Lebih kurang jam 6 baru la si krist sampai, namun tiada lagi hasil selepas itu. Berteman lagi bagus kalau mau pi menjalak di lubuk2 terpencil.

Haruan Curut ja utk hari ni

CnR wajib bagi menjaga populasinya

Trip yang dirancang bersama geng-geng KPN sabah ( kakipancing.net ) akhirnya terlaksana. Di sertai seramai 9 ahlul komplot kami bertolak dari 2 lokasi berbeza (sipitang & KK) menuju ke satu lokasi sama yg sudah lama di bual-bualkan. Trip kali ini di kepalai oleh otai bro aiman yang mana kami telah menetapkan untuk menggunakan khidmat 3 perahu yang di sewakan oleh tokey Hj.kumit. Bagi mereka yang sudah biasa dengan muara sungai bintuka nama hj kumit memang bukan lagi asing. Terbaru beliau membuka kolam pancing siakap (kena cuba ni next time).

Berbekalkan umpan yang di bawa daripada kk memang sedikit mengecewakan kerana menurut otai udang paling sesuai adalah bersaiz king untuk menduga monster di muara bintuka. Namun disebabkan stok umpan yg kurang maka terpaksa juga menggunakan khidmat udang hidup yg di bawa dari kk. satu pengajaran yang saya dapat di sana adalah, bawa la bekal untuk di makan jika mahu menduga di muara sungai yg sememangnya tiada warung atau kedai untuk kita membeli bahan makanan. Nanti ikan kenayang kita pula mati kelaparan hehehehe..

Apa-apa pun kita saksikan saja gambar2 dibawah yang diambil sepanjang trip ini berlangsung (gambar di petik dari laporan memancing di laman kakipancing.net).

Disini salam perkenalan ngan geng2 KPN sebelah sipitang beaufort

Sesi merempit ke lokasi

Cantik Pemandangannya seolah cermin

Bro aiman dengan umpak kasar

Baby Jenahak ja

Ikan gumbir terbesar hasil pancinganku (spesis kaci juga ni)

RS pada awalnya cuma baby ja tapi pada akhirnya menyengat..

Jalakman kurang ong, katanya auranya telah di serap orang sekeliling..hehehe..
jgn jara bro

Azizi dibot kedua ngan baby GT a.k.a ikan putih

Botmen bot kedua dengan garut-garutnya

Fahmi dari bot ketiga dengan sembilangnya (kesian diaorg tak cukup umpan, next time umpan pun kena bagi2 juga la cam bagi2 hasil..baru la ceria kan :) )

MJ pertama beliau, saspek aku ngan ko RS

Dia lagi, memang mantap la otai kita ni (MJ kedua hasil trolling)

Ni hasil dari bot kami ( aku, jalakman,realsnail n bro aiman )

Antara hasil pada hari tersebut

Jalakman88, RealSnail, aku, Aiman6910, Azizi, Dinn, Fahmi, Botmen Import

Jalakman88, aku, Ipen, Aiman6910, Azizi, Dinn, Fahmi, Botmen Import

Gambar penutup n pembakar semangat (hasil pancingan group lain)


 

© 2009 Copyright Tuyanfc.blogspot.com Web Team All Rights Reserved | Web Versi 1.0 Design By HardLena.ORG | Best Viewed With IE v7 (1024 x 768)